Please reload

Recent Posts

Fern Street Circus Announces New Show, “Tales from Friendship Park,” for Free 2019 Neighborhood Tour, Oct. 4 through Oct. 27

September 24, 2019

1/6
Please reload

Featured Posts

Studio Simic Completes Design of Table No. 10, A New Restaurant in San Diego’s East Village

September 4, 2015

 

SAN DIEGO – San Diego-based interior design firm Studio Simic has announced the completion of a 3,5000-square-foot restaurant remodel for Table No. 10, which recently opened in the historic Carnation Milk factory building in San Diego’s East Village neighborhood. Construction was valued at approximately $500,000.

 

Studio Simic is run by a husband and wife team, industrial designer Srdjan Simic and interior designer Dara Simic. The team was retained by the former owner of The Corner Bar, Cooper McLaughlin, and his business partner, Chef Jason Gethin, to re-invent the space for “approachable fine dining” in the trendy neighborhood, with a fresh, nostalgic vibe.

 

Studio Simic was tasked with a complete remodel of the existing two-story restaurant in the property, which was originally built in 1919. The main entrance to the space was moved from 10th Street to J Street with the addition of a dramatic, large red metal and glass pivot door and a wood-slatted and metal awning. The old entrance on 10th street (adjacent to Petco Park) now serves as a storefront window that provides a glimpse into the open kitchen, featuring its own private chef’s bar with ring-side seating for six people.

 

In front of the chef’s bar is a family-style table seating 10, which was the inspiration for the restaurant’s name. Hanging above the rustic wood table framed in raw steel are swagging red rope light fixtures with antique-style sockets. The same lighting concept, color scheme and usage of materials are repeated upstairs to unify the two spaces. The old main entrance staircase is now used as the food runners’ staircase, which is hidden from diners’ view by a reclaimed teak wood-slatted screen.

 

Custom banquette seating was added around existing architectural elements in the open dining area, which is now located upstairs. The main dining was changed to an open plan by eliminating existing low walls and part of the subfloor to open it up to the staircase and entry below. A large chandelier painted in red highlights this area. The main bar, which was entirely relocated due to the new staircase entrance, now includes both a seated area and a standing bar table for additional space servicing the bar area and waiting guests.

 

Custom details were added throughout the space using reclaimed wood paneling and raw steel. Studio Simic designed the new space plan and specified most of the furnishings and details down to the simple stainless steel water cups and the reclaimed wood herringbone custom made table tops, as well as the new exterior façade details.

 

About Studio Simic

 

Studio Simic is among a small number of San Diego interior design firms that are multi-disciplinary. The husband-and-wife team designs interiors, furniture, and other architectural and retail elements.  Srdjan Simic creates some of the fine woodworking himself.  More information and project portfolios can be found at www.studiosimic.com or by calling 619.955.5693.

 

###

Please reload

Follow Us

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Search By Tags